Alzheimer

De meest voorkomende vorm van dementie is Alzheimer. Wij van All Round Zorg Maastricht hanteren de volgende definitie van wat wij verstaan onder dementie: dementie is een ziekte waarbij het geestelijk functioneren van een persoon achteruit gaat. Vergeetachtigheid is vaak het eerste symptoom, vooral het korte termijn geheugen. Zaken van vroeger blijven echter vaak lang bewaard. Dat kan door verschillende oorzaken komen.

De persoon verliest geleidelijk controle over zijn omgeving. Daarbij heeft de persoon het gevoel dat alles hem of haar ontglipt en dit zorgt voor angst. Binnen dit proces van ziekte bestaan 5 fases. Wanneer de ziekte in fase 3 komt, neemt de onmacht bij de persoon en de betrokkenen toe. De kans neemt toe dat de persoon verdwaalt en steeds meer in het verleden gaat leven. Op dat moment is meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten zoals verplaatsen , eten en aankleden. Hierbij is externe hulp vaak noodzakelijk.

All Round Zorg Maastricht kan voorzien in deze hulp. Stel met All Round Zorg Maastricht een plan samen voor een team van zorgverleners. U kunt contact met ons opnemen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

 
© 2013 All-Round Zorg Maastricht - Gespecialiseerd in Alzheimer | Contact
Website ontwerp : Agar Hosting